Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатик 1.8 ТС ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатик 1.8 ТС ?

Днес ходих да го видят климатика , но не откриха от къде изпуска и фреона се задържа около месец ... Някой , ако е имал подобен проблем с климатика да изпуща пък трудно са го намерили къде да сподели и ако може в Бургас някой да ми препоръча къде да я преслушат алфата ,че в Бургас в тея жеги си трябва климата ...

Първоначално публикувано от burgazliqta Покажи съобщение
    Днес ходих да го видят климатика , но не откриха от къде изпуска и фреона се задържа около месец ... Някой , ако е имал подобен проблем с климатика да изпуща пък трудно са го намерили къде да сподели и ако може в Бургас някой да ми препоръча къде да я преслушат алфата ,че в Бургас в тея жеги си трябва климата ...
    Най-сериозният пич в Бс е между стадиона и затвора, до закуските Пише на гаража автоклиматици и автоаларми.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Може да ги накараш да проверят осевото уплътнение на компресора. При мен държеше по няколко месеца и пълнех всяко лято. Особено ако е омаслена шайбата на компресора.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
        Може да ги накараш да проверят осевото уплътнение на компресора. При мен държеше по няколко месеца и пълнех всяко лято. Особено ако е омаслена шайбата на компресора.
        Омаслена е шайбата да , но днеска го пръска с веро и вода да прави балончета , ама не направи ... Но си беше доста омаслено ?

Comment

Според мен шайбата може да се омасли само от маслото във фреона. Особено ако няма течове от двигателя. При мен беше омаслена от външната страна. Беше ми писнало да давам пари за пълнене и накарах последния майстор да го отвори. Оказа се парче ремък по неговите думи. Това не означава, че при теб това е проблема, просто още една идея за какво да се провери.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

И от мене една идея - да провери и иглите за пълнене.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              И от мене една идея - да провери и иглите за пълнене.
              Хммм омаслена беше една шайба под акумулатора , и тя играеше някаква роля за климатика ... Ще им кажа за тез иглички + ако е проблема в омаслената шайба , какво се прави ?

Comment

компресора е от дясно, а акумулатора от ляво на двигателя, идея нямам за каква шайба говориш...

Comment

Хммм омаслена беше една шайба под акумулатора , и тя играеше някаква роля за климатика ... Ще им кажа за тез иглички + ако е проблема в омаслената шайба , какво се прави ?
                  Все едно да тръгнеш да обясняваш на зъболекаря къде и кой номер ти е зъба за вадене, много ме кефи как се занимавате с глупости. Отивай на доктор и това е, момчето взима смешни пари.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Все едно да тръгнеш да обясняваш на зъболекаря къде и кой номер ти е зъба за вадене, много ме кефи как се занимавате с глупости. Отивай на доктор и това е, момчето взима смешни пари.
                    Тъй тъй , само че ако е компресора тези смешни пари може да не са смешни вече

Comment

Той ще каже от какво е, не замерва клиентите с компресори, а дали и как ще правиш ремонта си е твоя работа.
                      sigpic

Comment

Такъв проблем с бавното изфирясване на газта е много неприятен и не-лесен за откриване.
                        Като посетиш съответния специалист, задължително направете уговорка относно това, какво се случва, ако ти си платиш за услугата, но след 2 месеца газта пак я няма.
                        С предишна кола имах подобен проблем. Прилагането на различни способи за установяване на теч не даде никакъв резултат. Посъветваха ме да сменя предния радиатор. Смених го. Проблемът си остана, междувременно си платих и няколко пълнения. И така когато сметката стана колкото половината от стойността на колата, просто се отказах от климатика.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

На първо място аз слагам компресора (осово уплътнение) на второ иглите за пълнене/проверка.
                          Каквото и друго да е проблема просто фреона ще изчезва мноого по-бързо... Теча от компресора много трудно може да се хване в покои...
                          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                            На първо място аз слагам компресора (осово уплътнение) на второ иглите за пълнене/проверка.
                            Каквото и друго да е проблема просто фреона ще изчезва мноого по-бързо... Теча от компресора много трудно може да се хване в покои...
                            А за какви цифри става въпрос , ако е свързано с компресора ?

И ми искат 70 лева за едно пълнене , УЖ с намаление ? Цената как е ?
                            Last edited by burgazliqta; d.m.y г., 19:33.

Comment

А за какви цифри става въпрос , ако е свързано с компресора ?
                              Незнам... Аз със същия проблем и след дадени над 500лв се отказах да се занимавам... Тоест най-накрая заработи, но се появи друг проблем (строши се електросъидинителя) и така...
                              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Working...
                              X